Klubbmästerskap 2021

FörNEM-Vi har ett resultat!

Här kommer ett efterlängtat resultat  från vårt digitala klubbmästerskap. Av 70 anmälda katter fick vi in bilder från 68 st, vilket är en fantastisk uppslutning. Det var en utmaning för oss alla att fotografera våra fyrbenta sötnosar. Resultatet visar hur mycket vi längtar efter att få ses och ställa ut igen. Stort tack till Er utställare som var med och visade oss Era vackra katter!

Stort tack även till domare Malin Sundqvist som gjorde en fantastisk insats och tittade och bedömde våra katter!

Royal Canin och Kattbox har sponsrat priserna till vårt KM!

Några ord från domaren

Malin Sundqvist

Online-utställning FörNEM

Först av allt vill jag tacka för förtroendet att få se så många nevor. Vilken uppslutning!

Tänk om ni alla kunde komma på en riktig utställning när det drar igång. Vad härligt det skulle vara - både för er utställare, men även för publik och domare. När det är större grupper måste man som domare gå in ännu mer på finlir och det är små detaljer och ofta dagsform som blir slutavgörande - precis som det ska vara. Det är så många av de katter jag sett här som jag verkligen skulle vilja träffa.

Att titta på bilder är ju långt ifrån samma sak som att träffa katterna (och er!) på riktigt. Det blir inte riktigt jämförbart då katterna inte kan tävla på lika villkor - det är olika kvalitet på bilder och katterna poserar på olika sätt så att man inte ser samma saker på alla katter. Inte heller färger och pälskvalitet kan komma till sin rätt. På något sätt blir det ju lite som en fototävling även om jag bortser från hur bra bilden är - det är katten jag tittat på. Men - jag vill verkligen poängtera att på en riktig utställning är det stor sannolikhet att resultatet blir annorlunda, även om jag självklart har sett några riktiga skönheter här som säkerligen har höga placeringar oavsett utställningsformat.

Vad gäller färger så har jag inte lagt vikt på det då det är svårt att återge. Jag har sett katter som jag tror har fel EMS-kod då framförallt silver är vanskligt. Likaså har jag på ett par katter sett vad som kan vara tendens till skelning - men inte något som jag kommenterat just pga att ett fotografi inte säger hela sanningen och hur ljuset faller in påverkar.

Något som jag tyckte var väldigt positivt var att det var överlag fin ögonfärg! Ni har inte många poäng på det - men det är något som verkligen bidrar till uttrycket. Många av katterna jag sett här är också unga varför det är långt ifrån färdigutvecklade - men det kommer. Fortsätt jobba på med era nevor - det känns som om ni är på väg mot en mer homogen grupp.

Återigen - stort tack för förtroendet!

RESULTATET HITTAR NI HÄRGrupp 1

Grupp 2


Tack för sponsring till Klubbmästerskapet!